de BLAUWE WIMPEL

De Blauwe Wimpel is het oudste nog bestaande Nederlandse maritieme tijdschrift. Het verschijnt 11x per jaar en in elke uitgave zijn ca. 4 pagina’s  “De Wereld van Cruises en Veerboten” opgenomen. Met actueel en achtergrondnieuws over cruises, cruiseschepen en veerboten. Beschrijvingen van nieuwe en oude schepen etc. Geen enkel blad besteed maandelijks zoveel aandacht aan het fenomeen Cruises. Daarnaast kunt u een schat aan overig maritiem nieuws in het blad vinden. Interessante artikelen over alle aspecten van de maritieme wereld van heden en verleden. Elk maand wordt een werk getoond van een maritieme schilder. Het geheel smaakvol ingericht in kleuren druk.

Niet alleen het oudste, maar ook nog één van de goedkoopste maritieme tijdschriften !!
Abonneer u, of plaats een advertentie!
Rederijen, reisbureaus wilt u meer aandacht voor uw aanbiedingen? Plaats svp. een advertentie, de lezers van het blad behoren tot uw doelgroep!!

Abonneer u op de Blauwe Wimpel of koop het losse nummer. Te verkrijgen bij v.d. Veer Media  vanderveer.media@hetnet.nl of bij
De Rotterdamse Scheepvaartboekhandel gevestigd in de hal van het Maritiem Museum Rotterdam website:  http://www.scheepvaartboekhandel.nl

Kijk verder op:  www.deblauwewimpel.eu  Hier kunt u ook als abonnee opgeven of op onderstaand adres:

Telf: 035-5254558 of 06-53610773  -  Fax: 035-5254652

Voor abonneeservice, administratie en advertentie tarieven:
vanderveer.media@hetnet.nl

Abonnementsprijzen Nederland: (2016)
incl. BTW en franco levering : € 57,75 per jaar zonder stempelband
Met stempelband € 65,= - met naaldband € 72,50
Losse nummers: € 6,90 excl. porto kosten.

Voor België: (2011)
Prijzen op aanvraag.
Voor overige landen zie de Blauwe Wimpel website.

DE BLAUWE WIMPEL HEEFT UW HULP NODIG!:
In 2015 de 71e jaargang!

Nederlands oudste nog bestaande maritiem maandblad heeft uw hulp nodig om te kunnen overleven! Zoals alle tijdschriften ontkomt ook de Blauwe Wimpel niet aan de recessie. Door bezuinigingen, korting op pensioenen, gezondheid, ouderdom en overlijden van lezers van het eerste uur hebben hun tol geëist binnen het ledenbestand. Geef u svp. op als lid en voor bedrijven in de maritieme sector plaats een advertentie! Voor de prijs hoeft u het niet te laten. U als cruise liefhebber kunt elke maand actuele informatie over de cruisewereld en nieuwe schepen ontvangen. Het enige blad, die elke maand aandacht aan deze sterk groeiende cruise industrie besteed.  De eerste twee nummers zijn gratis en u kunt per kwartaal, half jaar of heel jaar betalen.

In de uitgave  Maart 2016 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.128 t/m 131

- Scenic Tours Beschrijving van deze Australische rederij met veel rivier cruisevaart en schepen. Ze opereren in het hoge marktsegment en begeven zich nu ook op Oceaan cruises. Opgericht in 1986 in Newcastle (Australië) door Glen Moroney is nog een betrekkelijk jong bedrijf die in korte tijd een reputatie van wereldklasse heeft opgebouwd. De  touroperator van luxe riviercruises en landreizen is in 1986 met busreizen in Australië begonnen. Gevolgd, in begin 1990, met reizen in Nieuw-Zeeland in 1997 werd Norfolk Island een prachtig eiland, gelegen tussen Australië en Nieuw-Zeeland en in 1998 Zuid-Afrika aan het programma toegevoegd. Rond de eeuwwisseling gevolgd door Canada en Alaska.
In 2008 ontstond een nieuwe activiteit met riviercruises op de Europese rivieren. In een later stadium werden daar cruises op de belangrijkste rivieren buiten Europa aan toegevoegd.
Het succesvolle Scenic gaat haar basis verbreden met luxe  expeditie zeecruises.
Scenic eigenaar Glen Moroney kondigde het nieuws aan op een gala-evenement met introductie van het eerste schip de Scenic Eclipse. Hij stelde dat het 16.500-ton metende schip is geïnspireerd op de bouw van mega-jachten. Beschrijving van het schip met vele foto's.
-
De Eurodam ( bwj. 1986 – 86.273 bt.) het eerste schip uit de Signature klas en het eerste schip die een niet historische “-dam” naam kreeg, is na een “opfrisbeurt” op 20 december j.l. weer in de vaart gekomen. Na een verblijf van twee weken op de Grand Bahama Shipyard zijn diverse nieuwe voorzieningen aangebracht. Beschrijving van deze voorzieningen met foto's. Verder nog vermeldenswaardig dat het schip verdiende zijn 10e opeenvolgende perfecte score van 100 op een recente routine controle van U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Onaangekondigde U.S.P.H. inspectie vond plaats op 20 maart tijdens een bezoek aan Port Everglades. De Eurodam is het eerste schip in de geschiedenis van de HAL is, die zoveel opeenvolgende perfecte scores van 100 heeft ontvangen. Een prestatie van formaat.
-
Scheepswerven van Damen en de cruisevaart. Fraaie rivier cruiseschepen worden nog steeds door een klein aantal Nederlandse werven gebouwd. De bouw van zee cruiseschepen is al sinds “mensenheugenis” uit Nederland vertrokken.Gelukkig wordt door het wereldwijd opererende Damen concern steeds meer onderhoud en updates aan cruiseschepen uitgevoerd. Ze hebben daar ook de mogelijkheid toe, aangezien op een aantal voor de cruisevaart strategische plaatsen, werven van het concern zijn gelegen.In het begin lag het accent voornamelijk op riviercruiseschepen, die voor onderhoud en reparatie bij de werven van Damen te vinden waren. De laatste jaren vinden ook zeecruiseschepen en veerschepen de weg naar Damen.
-
Nieuwe oogst tien schepen in 2016 In 2016 worden 10 nieuwe cruiseschepen in bedrijf gesteld. Het wordt hierdoor één van de drukste jaren sinds de afgelopen 10 jaar.Onderstaand een kleine introductie van de elf schepen, uiteraard zal bij oplevering van een aantal een nadere beschrijving volgen. Het aantal extra te vullen bedden boven het toch al respectabel aantal van de huidige vloot, bedraagt 27.711 op basis van beneden bedden. Indien alle bedden moeten worden gevuld kan er nog zo’n 12% bij worden opgeteld. De geschatte investering voor deze tien schepen bedraagt ca. $ 7 miljard.
-
Kort Nieuws:
Surprise cruise Hapag-Lloyd:
Vanwege de viering van het 125 jarig bestaan heeft Hapag –Lloyd Cruises een leuk initiatief genomen.
Op 14 mei vertrekt het topschip de Europa 2 (bwj. 2013-42.830 bt.) met ruim 500 passagiers vanuit Istanbul voor een 10- daagse cruise. Op 24 mei is de eindbestemming van de cruise  Piraeus. Het vertrek en aankomst punt zijn de enige twee vaststaande feiten. De passagiers kunnen tijdens de cruise bij stemming bepalen wat de route zal zijn.

Artikelen zijn te vinden op de pag.84 t/m 87

-Welcome aboard Een ieder die wel eens een cruise heeft gemaakt kent deze welkomst groet, uitgesproken door een attent vrouwelijk of mannelijk bemanningslid. Maar schrik niet, indien u vanaf dit jaar een cruise maakt op een Aida of Costa schip, loopt u de kans begroet te worden door “Pepper”. Niet door Sgt. Pepper  van de The Beatles, maar door een echte robot! Niet een “gewone” robot, die drankjes op bv. de Quantum of the Seas inschenkt, maar de eerste robot die menselijke emoties herkent. Die kan communiceren met mensen in vloeiend Duits, Italiaans en Engels en uitdrukkingen en stemmen analyseert
-Hapag-Lloyd Cruises bestaat 125 jaar Hapag –Lloyd Cruises viert in 2016 haar 125 jarig bestaan. De eerste cruise vertrok op 22 januari 1891. Albert Ballin, in Hamburg geboren in 1857, was de uitvinder van het cruise-concept. Hij staat bekend als devader” van het moderne reizen per cruiseschip. Het jaar 2016 staat voor Hapag –Lloyd Cruises in het teken van het 125-jarig bestaan van deze steeds populairdere vorm van reizen en vakantie vieren.
Albert Ballin lanceerde de eerste cruise met de Augusta Victoria en heeft daarmee de basis gelegd, van wat nu een belangrijke industrie is.
-Spectaculaire cruise met Oceanwide Oceanwide Expeditions uit Vlissingen, Nederlands enige expeditie cruise bedrijf, onder de bezielende leiding van CEO Michel van Gessel heeft voor 2017 een spectaculaire cruise gepland. Een 32-daagse reis van Ushuaia, Zuid-Amerika, naar het Antarctisch Schiereiland, het oversteken van de poolcirkel, varen in de Bellingshausen zee en de Ross Zee. De reis gaat verder naar het onbewoonde Campbell Island en eindigt in Bluff, Nieuw-Zeeland. De tweede cruise is gebaseerd op een identieke route maar dan in omgekeerde volgorde.
-Kruiden & Kunst Het enige wat beide gemeen hebben is de letter K. Toch zijn deze onvergelijkbare grootheden aan boord van HAL schepen
Om met de kruiden te beginnen, deze zijn te vinden op de nieuwste aanwinst Koningsdam. Holland America Line gaat samenwerken met de bekroonde Nederlandse teler Koppert Cress.
De tweede K bestaat uit Kunst. Holland America Line viert haar Nederlandse historie in een nieuwe samenwerking met het Rijksmuseum, het meest bezochte museum van Nederland en bekend tot ver over onze landsgrenzen. Het ‘Rijksmuseum at Sea’ is gecreëerd door Rijksstudio en wordt in april 2016 geïnstalleerd op de Oosterdam 
-Het nieuwe Hurtigruten Het al sinds 1893 bestaande Noorse bolwerk is “prooi” geworden van op geld beluste aandeelhouders en een Engels private equity-bedrijf TDR Capital LLP. dat gespecialiseerd is financiering en deelname in middelgrote bedrijven en groei investeringen.
-Scenic Ocean De Australische touroperator Scenic Tours bekend van de vele Europese,  waagt de sprong naar zeecruises. Er is een order voor één en optie voor een tweede, zeer luxe  cruiseschip, geplaatst in Croatia bij de Uljanik werft.
-Eerste foto’s van de proefvaart Koningsdam Fincantieri heeft de eerste foto’s van de proefvaart van de Koningsdam vrijgegeven voor publicatie.

In de uitgave  Januari 2016 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.40 t/m 43

- MSC verdubbelt capaciteit op Cuba. MSC Cruises heeft in december aangekondigd haar aanwezigheid in Cuba te versterken door gedurende het winterseizoen 2016-2017 een tweede schip in Havana te stationeren. Zo kan er worden voldaan aan de stijgende vraag, om het eiland Cuba te ontdekken. De versterking zal er voor zorgen, dat het aantal routes van MSC Cruises in de Cariben met vertrek vanuit Cuba zal worden verdubbeld. MSC Armonia (bwj. 2001/15-65.542 bt.) zal vanaf november 2016 het gehele winterseizoen samen met de MSC Opera (bwj. 2004/15-65.591 bt.) Havana als thuishaven hebben
- Princess Cruises 50 jaar;
Princess Cruises opgericht door Stanley Mc Donald in 1965  Gestart met één tweedehands passagiers ferry Princess Patricia. Hiermee werden cruises gemaakt naar de Mexicaanse Riviera.
In 1974 werd de rederij gekocht door het Engelse Peninsular and Oriental Steam Navigation Comp. kortweg P&O genaamd. In 1988 kwam er een fusie tot stand tussen P&O/Princess en het Italiaanse Sitmar Cruises. P&O/Princess Plc. was inmiddels een zelfstandige onderneming geworden binnen het P&O concern. In 2000 zou ze worden verkocht aan Royal Caribbean International. Toen Carnival Corp. daar “lucht” van kreeg, ontstond er een verbeten strijd tussen deze twee rederijen, wie het hoogste bod zou gaan uitbrengen en er met de “bruidsschat” vandoor zou gaan. De uiteindelijke winnaar werd in 2003 Carnival Corp. Tot op heden behoort Princess tot één van de tien rederijen binnen het Carnival Corp.&Plc. concern.
In 1977 werd Princess een ‘regelrechte’ hit door de Amerikaanse TV-serie “The Love Boat”. Je kunt rustig stellen, dat de populariteit van cruise vakanties door deze serie, vooral in Europa, enorm is toegenomen. In Amerika waren cruise vakanties al gemeen goed. De serie werd in 1986 beëindigd. Tot op de dag van vandaag roept de naam “The Love Boat” en Captain Stubing bij velen, warme gevoelens op.
-Wat brengt ons 2016
Indien we de Cruise Lines International Association (CLIA), de wereldwijde overkoepelende organisatie van cruise rederijen, moeten geloven, alleen maar voorspoed! Wereldwijde cruise industrie blijft in een hoog tempo groeien en evalueren. Men verwacht dat 24 miljoen passagiers een cruise gaan maken in 2016. Een dramatische toename van 15 miljoen, slechts 10 jaar geleden. In 2016 zullen de bij het CLIA aangesloten bedrijven 27 nieuwe zee, rivier en expeditie schepen in gebruik nemen. Hiermee is een bedrag gemoeid van meer dan $ 6.5 miljard. De meeste CLIA reisagenten verwachten in 2016 een hogere omzet ten opzichte van 2015.
-Shippax Designs 15
Beschrijving van het Jaarboek uitgegeven door het Zweedse Shippax over Ferries, Cruiseschepen en Ro-Ro schepen.
Shippax Information -PO Box 7067 –Halmstedt –Zweden.  Engels talig 200 blz. ISSN:1403-3437
-Aranui – 5:
Bent u uitgekeken op de kolossale cruiseschepen en de door cruisereizigers plat gelopen bestemmingen, dan is dit uw kans! Toegegeven, het is wel een “verre bestemming”, maar een bekend Nederlands spreekwoord zegt: “Wat je van ver haalt is lekker”.
De Franse Polynesische scheepvaartmaatschappij Compagnie Polynésienne de Transport Maritime (CPTM) uit Papeete heeft een nieuw schip. Het is geen echt cruiseschip maar een type, wat in vroegere jaren, regelmatig werd gebruikt. Een vrachtschip met passagiers accommodatie. Door te kiezen voor dit type bereikt men twee doelen. Op de eerste plaats wordt een vrachtdienst onderhouden tussen Papeete de hoofdstad van Tahiti, de Marquesas archipel en de Tuamotu atollen in de Zuid Pacific. Op de tweede plaats is het schip uitgerust met een fraaie en ruime accommodatie geschikt voor 254 passagiers.

-Kort Nieuws:
-Prestatie van formaat:
De Holland-Amerka Lijn heeft in 2015 een prestatie van formaat geleverd. Zeven schepen ontvingen, bij onaangekondigde inspectie door de AmerikaanseCenters for Disease Control and Prevention”, een maximaal te bereiken score van 100. CDC controles maken deel uit van het “Vessel Sanitation Program”, dat in zeventiger jaren van vorige eeuw werd geïntroduceerd en is vereist voor alle passagiersschepen, die een beroep doen op een Amerikaanse haven. De inspecties zijn onaangekondigd en worden door ambtenaren van de Verenigde Staten Public Health Service uitgevoerd. Indien mogelijk, bij regelmatig bezoek, twee keer per jaar. Canada's Cruiseschip inspectieprogramma is geharmoniseerd met CDC Vessel Sanitation Program van de Verenigde Staten.
-Chinese Brilliant of the Sea
In juni 2015 is opgericht het Chinese  Diamond Cruise International Co. Ltd. [Register: Bahama's] een samenwerking verband met Taihu Lake CITS bureau.  Kort daarvoor had men het cruiseschip “Celestyal Odyssey” ( bwj. 2002-24.318 bt). aangekocht. Beter bekend als Explorer en oorspronkelijk gebouwd voor het inmiddels failliete Griekse  Royal Olympic Cruises als Olympia Explorer. Het zusterschip Olympia Voyager vaart inmiddels ook in China voor Bohai Cruise Co. onder de naam Chinese Taishan.
Het schip ondergaat momenteel in Sjanghai een ingrijpende verbouwing en krijgt ondermeer 2 extra dekken. Ze heeft de naam gekregen Brilliant of the Sea. Deze naam lijkt verdacht veel op Brilliance of the Seas van Royal Caribbean. Het is nog de vraag, of Royal Caribbean hier erg gelukkig mee zal zijn.

Dit zijn korte samenvattingen de volledige artikelen met foto's zijn te vinden in de Blauwe Wimpel van  Jan. Geen abonnee, abonneer u, of koop een los exemplaar!!

In de uitgave  December 2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.479 t/m 482

- Norwegian Espace
Uitvoerige beschrijving met diverse foto's van Norwegian Espace. Achtergrond boegschildering interieur beschrijving. Technische details etc.

-Nieuw logo,informatie over bestemmingen opwaardering suites bij de Holland-America Line.Van het nieuwe logo wordt je niet vrolijk van. Hiervan gaan er 13 in een dozijn het oude logo gaf nog een indicatie van de geschiedenis. De nieuwe CEO wilde kennelijk zijn stempel afgeven, maar dan had hij wel iets origineler kunnen verzinnen.
-MSC Renaissance programma volbracht. Nu het laatste schip van de serie van vier is opgeleverd een terugblik. De verlenging, gedeeltelijk nieuwe inrichting en het vaar gebied van de schepen.
- Genting Hongkong houdt niet van ophouden. Een overzicht van de geschiedenis en de nieuwe activiteiten die na de overname van Crystal Cruises zijn ontstaan onder het Crystal merk. Van expeditie cruises, riviercruises, nieuwbouw orders, oprichting van Dream Cruise label, en luchtvaart tak. Het verwerven van het grootste deel van de aandelen van de Lloyd Werft in Duitsland.

-Kort Nieuws:
-Brand met goede afloop. Beschrijving van de brand op de Le Boreal van Ponant Cruises. De moeilijke redding operatie in Antarctica door op de Falkland eilanden gestationeerde Britse strijdkrachten. Brand komt regelmatig voor op cruiseschepen ondanks de stringente veiligheidsvoorschriften.

Dit zijn korte samenvattingen de volledige artikelen met foto's zijn te vinden in de Blauwe Wimpel van  Dec. Geen abonnee, abonneer u, of koop een los exemplaar!!

 In de uitgave  November 2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.437 t/m 440

-Ontwikkelingen in de rivier cruise industrie
Velen van u denken bij een riviercruise aan een Rijn reisje met vaak minder comfortabele schepen. Deze gedachte is al lang achterhaald. De Rijn is nog steeds de belangrijkste bestemming, maar op praktisch alle grote rivieren in de wereld worden rivier cruises uitgevoerd met moderne schepen.
Bij cruise reizigers uit Engels sprekende landen worden riviercruises steeds populairder en de boekingen gaan in stijgende lijn.
Veel cruise rederijen zijn afkomstig uit deze landen. De meeste schepen varende in Europa worden bemand door Europeanen, ook al zijn ze gebouwd in opdracht van rederijen gevestigd buiten Europa. In Nederland zijn een aantal management firma’s ontstaan, die de bouwbegeleiding uitvoeren, onderhoud regelen en zorg dragen voor gekwalificeerde bemanningen etc. Eén van de bedrijven is maritiem management Rivertech uit Arnhem, die veel van deze activiteiten uitvoert voor het Amerikaanse AmaWaterways met hoofd vestiging in Calabasas, Calfornia.
Het in Bazel gevestigde Scylla AG verzorgt gelijksoortige diensten, maar laat ook schepen in eigen beheer bouwen.  Deels varen ze in charter, ondermeer voor het Duitse Phoenix.
In het artikel een opgaaf van de belangrijkste rederijen. Beschrijving van rivieren waar wereldwijd cruises kunnen worden gemaakt.
Een opgaaf van werven die nauw betrokken zijn in de bouw van deze schepen. De rol die Nederland speelt bij de bouw van deze schepen, bemanningen en management firma's. Alle aspecten van de riviercruisevaart komen aan bod in het uitvoerige artikel.
-Artikel over het afscheid van de Ryndam van de HAL en haar geschiedenis die voor het Australische P&O cruises gaat varen.
- Eerste nieuwbouw voor het Britse Saga Cruises. Na tweedehans schepen is nu het eerste eigen schip ontworpen voor de rederij van 50 plussers. Beschrijving van de rederij en het nieuwe schip.

Wegens ruimte gebrek is de rubriek Kort Nieuws vervallen.

Dit zijn korte samenvattingen de volledige artikelen met foto's zijn te vinden in de Blauwe Wimpel van Nov. Geen abonnee, abonneer u, of koop een los exemplaar!!

 In de uitgave  Oktober 2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.393 t/m 396

- Ontwikkelingen in de zeecruise industrie
 
Er tekent zich een trend af in passagiers aantallen van cruiseschepen. Rederijen, die op de “massa” markt operen, vergroten steeds vaker het aantal passagiers bij nieuwbouw, maar ook door verbouwing van bestaande schepen. De omvang van de schepen is met ca. 230.000 bt., de RCI Oasis klas, wel zo’n beetje bereikt. De winst is te behalen door een schaalvergroting in het aantal te vervoeren passagiers.Deze schaalvergroting heeft zijn limiet en is niet onbeperkt “ op te rekken” en in vele gevallen gaat het ten koste van het comfort van de passagiers. Havens en bestemmingen moeten zich rekenschap geven, dat een cruiseschip, opererend in de markt van het “massa toerisme“, in de nabije toekomst gemiddeld 5000 passagiers, of meer, aan land zal brengen. Indien ook nog eens een deel van de ca. 1300 bemanningsleden gaan “passagieren”, ziet u de gigantische uitdaging, waarvoor havens en bestemmingen worden geplaatst. We spreken dan nog maar over één schip, maar meestal zijn er gelijktijdig meerdere schepen in de haven. Cruiseterminals zullen in vele gevallen moeten worden vergroot, kades verlengd en de toegankelijkheid van havens voor deze “mastodonten”geschikt worden gemaakt.
 
MSC heeft de meest ambitieuze plannen en denkt in 2022 maar liefst 3,4 miljoen passagiers te vervoeren, bij een verdubbeling van de vloot. Hiertoe zijn twee schepen van 167.600 ton en twee van 154.000 ton in definitieve opdracht plus drie in optie.
 
De Harmony of the Seas van Royal Caribbean komt in 2016 in de vaart en zal het grootste cruiseschip van de wereld zijn, met 227.700 bt.
 
Hierboven hebben we het gehad over de “massa markt”, maar vergeet niet, er is ook nog een groeiend aantal rederijen in het premium -en luxe segment en ook hier slaat de schaalvergroting toe..
 
Wat is een klein schip? Twintig jaar geleden was een schip van 100.000 bt. een “gigant”. In de huidige situatie kun je stellen, dat het tot de middelgrote schepen behoort. Tot voor kort behoorde het Duitse Aida met handzame schepen van ruim 70.000 bt. tot deze categorie. Aangezien het een dochter van Carnival Corp.&Plc. is moet ook Aida aan schaalvergroting geloven. Twee schepen van 124.500 bt. geschikt voor 3286 passagiers op basis beneden bedden zijn bij Mitsubishi Heavy Industries in Japan in aanbouw.
 
De Duitse cruisemarkt is die van het Verenigd Koninkrijk voorbij gestreefd en is na de Verenigde Staten de tweede cruisemarkt. 
 
Het is niet te hopen, dat de van oudsher Nederlandse Holland-Amerika Lijn in de toekomst hetzelfde lot is beschoren, als Aida. De huidige twee schepen uit de Pinnacle klas zijn met 99.700 bt..en een passagiersaccommodatie van 2660 beneden bedden en 3152 passagiers bij bezetting van alle bedden, wellicht al een stap te ver voor de trouwe HAL passagiers. De PSR (passenger space ratio) is bij 2660 passagiers 37.5. De vorige Signature serie  Eurodam en Nieuw-Amsterdam hadden een PSR  van 41,6. Pinnacle klas is in volume ongeveer 15% groter dan de Signature, echter de passagiers aantallen is met 25% toegenomen. Ook hier leveren de passagiers leefruimte in. De bij vele cruisereizigers geliefde Statendam klas wordt afgebouwd, de eerste twee, de Statendam en Ryndam beide 55.819 bt. op basis van beneden bedden geschikt voor 1266 passagiers gaan dit jaar voor P&O Australië varen.
De schaalvergroting is ook bij rederijen in het luxe segment een bekend verschijnsel geworden.Treffend voorbeeld is Seabourn Cruises eveneens een Carnival dochter. Jarenlang bestond de vloot uit kleine schepen van net geen 10.000 bt. en varend met 212 passagiers. Tot ook hier de schaalvergroting toesloeg. In 2009 werd het eerste van 3 stuks 32.000 bt. schepen opgeleverd, de Seabourn Odyssey geschikt voor 460 passagiers. Kennelijk nog niet groot genoeg volgt in 2016 de eerste van twee ruim 40.000 tonners de Seabourn Encore capaciteit voor ruim 600 passagiers.
 
Ondanks, dat de cruise rederijen zeer wel in staat zijn tot een uitvoerige analyse van de totale markt en het  toekomst perspectief, blijft het voor een deel “glazen bol” werk.
 
Als geïnteresseerde buitenstaander, vraag je af “Wanneer wordt het punt van verzadiging bereikt.
 
-SHIPPAX MARKET 15
 
Market 15 Verslagen, analyses en vervoer statistieken van cruise, ferry, high speed ferry,  en ro-ro- scheepvaart.
 
Shippax Information -PO Box 7067 –Halmstedt –Zweden
 
A-4 Formaat ruim voorzien van foto’s en grafieken.
 
Engels talig 275 blz. ISSN:1403-3305
 
Prijs € 190,- of  SEK 1750 (ex.-verzendkosten)
 
Deze uitgave bestaat uit 4 hoofd groepen, die elk zijn voorzien van sub groepen
-Kort Nieuws:
-Een “PLUIM” voor Aida Cruises
Waarom een pluim voor Aida, omdat ze de eerste en tot op heden enige cruise rederij is, die de drie geplande cruises naar Klaskvik op de Deense Faeröer eilanden heeft geannuleerd. Elke zomer worden honderden grienden op beestachtige wijze afgeslacht. Dit jaar heeft de lokale overheid, ondanks vele negatieve reacties vanuit de gehele wereld, de wet Faeröer Pilot Whaling Act opnieuw aangenomen.  Beelden van deze “slachting” in een zee van bloed circuleren in de gehele internationale media. Deze stap, van Aida, is een serieuze klap voor de lokale toerisme-industrie. Het betekent een verlies van zo’n 6000 passagiers plus bemanningsleden. Cruise rederijen die hun vaarschema’s hebben aangepast willen niet worden geassocieerd met het bezoedelde imago van deze eilanden .
-Riviercruises wint aan populariteit:
Steeds meer reizigers ontdekken riviercruises ongeveer 90.000 passagiers hebben vorig jaar in Europa een riviercruise gemaakt. Door de toenemende vraag stijgt de behoefte aan meer schepen, een uitgelezen kans voor scheepswerven en toeleveranciers. Nederlandse en Duitse werven zijn de grootste leveranciers van riviercruiseschepen

Dit zijn korte samenvattingen de volledige artikelen met foto's zijn te vinden in de Blauwe Wimpel van Okt. Geen abonnee, abonneer u, of koop een los exemplaar!!

 In de uitgave  September 2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.349 t/m 352

- Fathom een nieuwe cruise divisie van Carnival Corp.& Plc. werd op 4 juni wereldkundig gemaakt in New York. Geen cruise divisie als de 9 andere van het concern, maar een nieuw concept. Het best samen te vatten als een toeristische cruise in samenwerking met vrijwilligerswerk ter plekke. De Adonia ( bwj.2001 – 30.277 bt.) een P&O schip gaat vanaf april 2016 zevendaagse cruises vanaf Miami naar Amber Cove in de Dominicaanse Republiek uitvoeren. Amber Cove is een met $ 85 miljoen gefinancierde deelname van Carnival in een kunstmatig toeristische nederzetting, compleet met haven in de regio Puerto Plata. Beschreven in de BW no. 4-2015 pag. 175. Het doel van de cruise is de reiziger deel te laten nemen in de cultuur, lokale economische omstandigheden en kennisoverdracht te bevorderen. Fathom reizen naar de Dominicaanse Republiek was amper wereld kundig gemaakt, of op 7 juli gaf het Amerikaanse ministerie van Financiën en het Amerikaanse ministerie van Handel goedkeuring aan Carnival Corp.&Plc., om cruises naar Cuba te beginnen. Carnival speelde daarop in, om het Fathom principe, in een zeer afgezwakte vorm, ook in Cuba te gaan toepassen. In Cuba zullen de activiteiten meer op het vlak van culturele uitwisselingsprogramma’s liggen. Het artikel gaat uitvoerig in op de uit te voeren activiteiten van de cruisereizigers. De samensteller van het artikel gaat in op de noodzaak, achtergrond  en toekomst van dit soort cruises.
- Cuba
De rook uit de vredespijp tussen Amerika en Cuba is nog niet opgetrokken, of de cruise industrie staat al op de stoep!. In het verleden waren cruises op en rond Cuba ook mogelijk, maar alleen door rederijen die geen cruises op Amerika uitvoerden. In de nieuwe verhoudingen tussen beide landen is de barrière voor een groot deel geslecht. De bestemming Cuba zal zeker het overvolle Caribische gebied, voor een deel kunnen ontlasten. MSC komt de eer toe, als één van de grootste rederijen, vanaf december Havanna als thuishaven voor het MSC Opera te hebben gekozen.
- Panamakanaal en HAL In het tijdsbestek tussen najaar 2015 en voorjaar 2016 varen 7 HAL schepen door het Panamakanaal. Zes schepen maken een volledige doorvaart en één een gedeeltelijke. Met cruises van 10 tot 22 dagen, biedt de Holland America Line u meer mogelijkheden om het Panamakanaal te ervaren dan elke andere cruiserederij . In het seizoen 2015-16, zal de HAL middels volledige en gedeeltelijke doorvaart meer dan 44.500 passagiers kennis laten nemen van de technische hoogstandjes en het prachtige gebied.
- Hurtigruten koopt Ferry Atlantida De Atlantida werd gebouwd en voltooid in 2009, voor Atlantico Line voor hun dienst Portugal - de Azoren vv.. Atlantico, in samenspraak met de regering van de Azoren, weigerde het schip over te nemen, omdat het schip niet voldeed aan de overeen gekomen snelheid. Door het schip niet af te nemen leed de bouwer Viana Yards een verlies van ca. € 70 miljoen.
De Atlantida werd gebouwd en voltooid in 2009, voor Atlantico Line voor hun dienst Portugal - de Azoren vv.. Atlantico, in samenspraak met de regering van de Azoren, weigerde het schip over te nemen, omdat het schip niet voldeed aan de overeen gekomen snelheid. Door het schip niet af te nemen leed de bouwer Viana Yards een verlies van ca. € 70 miljoen. Viana Yards kon de tegenslag niet verwerken en is enige tijd later  failliet gegaan. Het schip werd opgelegd tot het moment dat het Portugese Douro Azul op 19 september 2014 een koop overeenkomst sloot met de curatoren van de Viana Yards. Douro Azul (bekend van rivier cruises) kocht het schip voor een nieuw op te richten cruiserederij Mystic Cruises. Men wilde het schip verbouwen tot expeditie cruiseschip geschikt voor 156 passagiers. Op de rivier de Amazone was een reeks van 7 & 14-daagse cruises tussen Manaus (Brazilië) en Iquitos (Peru) gepland. De plannen zijn echter nooit tot uitvoer gebracht. In het begin van 2015 werd de Atlantida wederom voor de verkoop aangeboden. Begin juni bleek dat Hurtigruten serieuze belangstelling voor de Atlantida kreeg. Na aankoop is het schip aan de eisen van Hurtigruten aangepast bij de Landskrona Verft in Zweden. Na het uitschrijven van een prijsvraag over een nieuwe naam is de naam Spitsbergen gekozen.
- Baleària Group Deze Spaanse scheepvaart maatschappij gespecialiseerd in passagiers en ro/ro transport opgericht in 1998. Het is de enige buitenlandse rederij, die onder de naam Bahamas Express sinds 2011 een veerdienst onderhoudt  tussen Port Everglades en de Bahamas. Het spreekt voor zich, dat ze vooraan in de rij stond, om een licentie te bemachtigen voor  een veerdienst Florida-Cuba. Na het opheffen van het embargo door de VS., is de interesse voor deze route zeer groot. Baleària mag zich gelukkig prijzen een licentie voor een tweetal routes te hebben verworven. Vanaf oktober vaart de catamaran Pinar del Rio vanaf Port Everglades naar Havanna en de ferry Alhucemas  van Key West naar Havanna.
- Cruise bubbel Er schijnt maar geen einde te komen aan de cruise bubbel. De rederijen tuimelen over elkaar, om nieuwe schepen te bestellen. Vooral China schijnt een magische aantrekkingskracht te hebben. Er zijn analisten, die de “magie” enigszins temperen, ook al vanwege het feit, dat de Chinese economie dalende is.
Het heeft Carnival Corp. er niet van weerhouden miljarden verplichting aan te gaan met de werven Meyer Duitsland en Finland en Fincantieri in Italie.
Op 15 juni tekende Carnival Corp.&Plc. een contract met Meyer Werft voor vier nieuwe generatie cruiseschepen. De schepen worden ruim 180.000 ton groot en worden de eerste cruiseschepen die op LNG gaan varen.
De order voor Meyer is onderdeel van een totaal pakket voor 9 schepen, 4 stuks voor Meyer en 5 stuks voor Fincantieri, die tussen 2019 en 2022 moeten worden opgeleverd.
Volgens Carnival betreft het een innovatief nieuw ontwerp met veel efficiënter gebruik van de ruimte en een betere ervaring aan boord voor de gasten.
 
Dat mag ook wel, aangezien de maximale passagiers bezetting 6.600 personen bedraagt, bij een hut accommodatie van 5.000 beneden bedden. Het worden hiermee niet in tonnage maar wel in passagiers bezetting de grootste schepen ooit. In vergelijking het grootste schip in omvang, wordt de in 2016 op te leveren Harmony of the Seas, van aartsrivaal Royal Caribbean. Tonnage 227.700 ton en een maximale passagiers bezetting van 6.300 personen.
Op het eerste gezicht lijkt de Harmony of the Seas winnaar als het om de ruimte per passagier
-
Crystal Cruises ontwaakt Toen Genting Hong Kong op 3 maart jl. Crystal Cruises Inc. overnam van het Japanse Nippon Yusen Kabushiki Kaisha. NYKK. Was Crystal een rederij in het absolute topsegment met twee schepen, zonder al teveel pretenties.Nu, juli 2015, komt daarin een totale verandering. Bij Lloyd Werft in Bremerhaven zijn door Genting, de huidige houdster maatschappij,  3 stuks ca. 100.000 tons ultra luxe expeditie cruise schepen met een ijsklas certificaat besteld, bestemd voor Crystal Cruises. De passagierscapaciteit bedraagt ongeveer 1000 personen. Ze worden daarmee de schepen met de grootste “space ratio” per passagier. De schepen bezitten alleen suites met balkon. De verwachting is, dat het eerste schip in het najaar van 2018 in de vaart komt. Aan boord worden Zodiacs, kleine duikboten en een helikopter gestationeerd. Een ander noviteit, op het topdek komen 48 Crystal Residence hutten, die gekocht, of gehuurd kunnen worden voor permanent verblijf. Hutten is niet het juiste woord, aangezien er keus is tussen 55 en 372 m2. De Residence afdeling heeft de beschikking over eigen restaurant, receptie, lounge etc. Onder het Crystal label komen diverse nieuwe activiteiten. Zo gaat men zich begeven in rivier cruisevaart, middels Crystal River Cruises. De eerste twee ultra moderne rivier cruise schepen zijn reeds besteld, eveneens bij Lloyd Werft. In november komt het eerste boutique expeditie cruiseschip in de vaart voor Crystal Yacht Cruises de Crystal Espirit.
Naast het varen, kunnen we nu ook de lucht in met Crystal. In 2017 is de take-off van Crystal Luxury Air met een Boeing 787 Dreamliner.
Zojuist werd bekend, dat Genting een belang van 70% in de Lloyd Werft heeft genomen.
-In kort nieuws:
NCL verhoogt fooien per 1 augustus Norwegian Cruise Line heeft aangekondigd haar servicekosten(fooien) voor cruises die vanaf 1 augustus beginnen te verhogen.
De nieuwe tarieven bedragen voor alle huttypen tot minisuites $ 13,50 per persoon per dag.
Voor elk type suite worden de nieuwe fooien $ 15,50 per persoon per dag.

Dit zijn korte samenvattingen de volledige artikelen met foto's zijn te vinden in de Blauwe Wimpel van Sept. Geen abonnee, abonneer u, of koop een los exemplaar!!

 In de uitgave  Juli/Aug.2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.305 t/m 308

-Cunard 175 jaar. Volledige beschrijving van de festiviteiten. De ontmoeting van de de drie hedendaagse Cunard schepen in het samen zijn op de Mersey. De activiteiten per dag vermeld. Adres van de opgenomen live video.zolang deze beschikbaar blijft adres staat staat ook op de pag. Nieuws van deze site.
- HAL benoemt kapitein Emiel de Vries tot gezagvoerder van de Koningsdam. Beschrijving van zijn ervaringen bij de HAL.
- Nicko Cruises deze grote Duitse rivier cruise rederij heeft surseance van betaling aangevraagd. Mede door de inzet van de curator hebben alle geboekte cruises doorgang gevonden.
- Windstar Cruises Beschrijving van de levensloop van de rederij en het overnemen van de drie voormalige kleine Seabourn cruiseschepen. De nieuwe namen en de gerenoveerde inrichting.
- Beschrijving van de Norwegian Epic, vanwege het feit, dat het schip het gehele jaar in Barcelona is gestationeerd. Voorproefje voor passagiers die een cruise met het schip hebben geboekt.
In kort nieuws:
- Van droomschip tot schoolschip laatste nieuws over de verkoop van het bij onze oosterburen geliefde Deutschland aan een Amerikaanse investering maatschappij, die op zijn beurt het schip weer heeft ondergebracht bij Semester   at Sea. Het schip gaat als schoolschip onder de naam World Odessey varen. Voordat het zover is heeft het schip een aantal reizen voor het DuitsePlantours uitgevoerd.

 In de uitgave  Juni2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.261 t/m 264

- Le Lyrial de laatste aanwinst van Compagnie du Ponant. Beschrijving van het fraaie schip met diverse foto's. Het is het vierde schip uit een serie van  nagenoeg identieke schepen. Korte geschiedenis van Compagnie du Ponant en de vorige schepen, die inmiddels de vloot hebben verlaten.
- Viking Star de eerste aanwinst van Viking Ocean Cruises. Het is tevens het eerste cruiseschip, welke de Noorse vlag voert, mogelijk geworden door intensief overleg tussen rederij en regering. Het is een fraai cruiseschip geworden zonder allerlei "kermisattracties". De belevenis van het cruisen staat hier voorop. Het artikel is voorzien van fraaie foto's. 
- Concurrentie voor de bouw van cruiseschepen verminderd. Door de overname van STX-Finland door de Duitse Meyer Werft bezit deze nu twee grote werven. Meyer Finland kan de grootste cruiseschepen bouwen, dit in tegenstelling tot Duitsland, waar men beperkt is vanwege de doorvaart naar de Noordzee. De enige STX werf in Europa welke nog over is STX-France, moet van de Koreaanse bank ook worden verkocht.
-
 Shippax Guide 15. Beschrijving van het jaarboek met vele interessante artikelen over Veer- Ro/Ro -en Cruise schepen. Compleet met gegevens van de gehele wereldvloot van deze types. Uitgave is zeer fraai vorm gegeven.
- TUI gaat herstructureren. Werelds grootste touroperator met hotels, luchtvaart maatschappijen, reisburo's en cruise rederijen. Deze laatste tak met Hapag Lloyd Kreuzfahrten, Thomson Cruises (UK) en  TUI Germany (50% joint venture met RCI) gaat meer samenwerken. Men hoopt hierdoor meer synergie effecten te verkrijgen. In het artikel worden de diverse schepen beschreven en vlootsamenstelling  in de toekomst.
 
 In kort nieuws:
- Overzicht van recentelijk opgeleverde schepen, waarvan het eerste schip alreeds uitvoerig in de Wimpel is beschreven.
- Duits wordt Amerikaans. De verkoop van het bij onze oosterburen geliefde Deutschland aan een Amerikaanse firma, die op zijn beurt het schip weer heeft ondergebracht bij Semester at Sea. Het schip gaat als schoolschip onder de naam World Odessey varen.

 

 In de uitgave  Mei 2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.217 t/m 220

- De Britannia uitvoerige beschrijving met foto's van P&O grootste schip. Het schip is ontworpen om cruises met gezinnen te maken.
- MSC Seaside klasse varen in 2017 het gehele jaar in de Cariben  Schepen zijn van een nieuw ontwerp en speciaal ontworpen als "warm water" schepen.  De eerste krijgt de naam MSC Seaside.
- Nieuw entertainment aan boord van de Koningsdam. Nu de HAL de richting opgaat van een "massa rederij" zal men meer aandacht aan het entertainment moeten besteden. Beschrijving van de platforms waar het entertainment plaats vindt. The World Stage is het concept van het nieuwe hoofdtheater.
- Stena Germanica deze ferry is het eerste schip dat op methanol vaart. Beschrijving van de ombouw en aanpassingen aan de hoofdmotoren.
-
 In kort nieuws:
- Een nostalgische cruise met een oud gediende de Nordstjernen voormalig Hurtigruten schip. De cruises worden gepromoot op de Duitse markt.
- Star Cruises heeft een gigantische zeilklipper in bestelling gegeven. Groter dan de Royal Clipper met een zeiloppervlak van 6400 m2 tegen de Royal Clipper met 5200 m2. Schip is in aanbouw bij Brodosplit in Kroatie. Oplevering staat gepland voor 2017.

 

 In de uitgave  April 2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.173 t/m 176

-Wordt ISIS een bedreiging voor de cruisevaart?  Beschouwing over mogelijke dreiging, vooral in het Middellandse Zee gebied en de voorzorg maatregelen die de cruiserederijen hebben genomen in samenspraak met  Cruise Lines International Association (CLIA). Het concept van het artikel was nog niet gereed, of op 18 maart vond de moordaanslag op bezoekers van het Tunesische Bardo National Museum in de hoofdstad Tunis plaats. Passagiers van de in de haven liggende cruiseschepen MSC Splendida en Costa Fascinosa waren op het moment van de aanslag in het museum aanwezig. In totaal vonden 17 cruisepassagiers de dood en werden 21 gewond. Beschrijving van de maatregelen die door de cruiserederijen zijn genomen, na deze laffe daad. In het kort komt het erop neer dat de meeste cruiserederijen in 2015 Tunesië niet zullen aandoen.
- Koningsdam wordt op 21 mei 2016 in Rotterdam gedoopt. Wie de doopplechtigheid zal verrichten is nog niet bekend. Ondanks dat de oplevering van het schip enig vertraging heeft opgelopen, zal de doopdatum niet wijzigen.
- River Cloud en River Cloud II  beschrijving van deze in art-deco stijl gebouwde rivier cruiseschepen. Beide schepen zijn in Nederland gebouwd en ook de verbouwing, na verkoop, heeft in Nederland plaats gevonden. De schepen hebben vanaf oplevering tot verkoop voor het Duitse Sea Cloud Cruises gevaren. Een rederij in het luxe marktsegment, die tevens twee zeilclippers in de vaart heeft. In 2009 ging de River Cloud varen voor Euro Shipping Voyages uit Bemmel en omgedoopt tot Royal Crown. De River Cloud II is eind 2014 verkocht aan het Amerikaanse Grand Circle Travel (GCT) en werd omgedoopt tot River Chanson. 
-Amber Cove één van de recentelijk gecreëerde bestemmingen in de Cariben. Om de toevloed aan cruise reizigers te kunnen verwerken zijn diverse bestemmingen geschikt gemaakt voor de ontvangst van cruiseschepen en hun passagiers. Beschrijving van de faciliteiten en ligging van Amber Cove, Grand Turk Cruise Center, Puerta Maya en Roatan Mahogany Bay, als de meest recente..
- Holland-America Line Alaska Land en Zeereizen in 2015. Beschrijving van een groot aantal combinatie reizen van een cruise met een landarrangement, of andersom. De keus is dermate groot, dat het inschakelen van een gespecialiseerd reisbureau wordt geadviseerd.
- Expansie van Viking River cruises kent geen grenzen. Momenteel bestaat de vloot uit 60 rivierschepen met nog een tiental in opdracht. In 2017 worden de eerste twee schepen op de Mississippi ingezet. Met vier stuks in optie. Deze maand is het eerste zeecruise schip Viking Star van Viking Ocean Cruises  in de vaart gekomen. Er volgen er nog drie.
- Weer een overname. Genting Hongkong kondigde op 3 maart aan overeenstemming te hebben bereikt met het Japanse Nippon Yusen Kabushiki Kaisha  om dochter Crystal Cruise over te nemen. Crystal Cruises opereert in het luxe markt segment.NYKK gaat zich volledig concentreren op vracht/container vaart. Genting is eigenaar van Star Cruises uit Maleisië en bezit een kwart van de aandelen in Norwegian Cruise Line.

Kort nieuws is vervallen door ruimte gebrek!:

In de uitgave  Maart 2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.129 t/m 132

- In 2015 varen er drie schepen van de HAL vanuit Nederland. De nieuwe Koningsdam vanuit Amsterdam- De Prinsendam vanuit Ymuiden en de Rotterdam vanuit Rotterdam. Overzicht van de reizen met de bestemmingen.
- My Ferry Link. Beschrijving van het ontstaan van deze ferry rederij na het faillissement van Sea France. Tegenwerking van de Britse autoriteiten en de twee overgebleven rederijen op de route Dover-Calais vv. Mede veroorzaakt dat My Ferry Link een dochter van de Groupe Eurotunnel is.
-Eenzaam maar niet alleen. De opkomst van hutten voor 1 persoon. Het verleden en de toekomst.
-Wintercruises in de Middellandse Zee de cruise industrie tracht cruises in de winter in dat gebied te promoten. De nadelen hiervan worden niet belicht. In dit artikel de realiteit, aangezien het vaak niet zo leuk in dat gebied is tijdens de winter.
- KNRM krijgt concurrentie. De Hal heeft dit jaar middels drie schepen diverse bemanningen van in nood geraakte schepen aan boord genomen. Zelfs een piloot na zijn noodlanding. Deze laatste redding in nauwe samenwerking met de US Coast Guard. De schepen Zaandam,Zuiderdam en Veendam waren bij de drie reddingoperaties betrokken.
- Beschrijving van de huidige situatie van het lievelingsschip van onze Oosterburen de Deutschland. Na het faillissement is de situatie verslechterd voor een overname. Er zijn gegadigden geweest, maar tot op heden geen resultaat. Wel kwam er een onjuist persbericht dat het schip gekocht zou zijn door Crystal Cruises.
-
In kort nieuws:
- Het laatste Costa nieuws de integratie tussen Aida Cruises en Costa. De voorstellen vallen volledig verkeerd bij de Italianen. Verder de straf die is bepaald voor Schettino de kapitein van het rampschip Costa Concordia. Verder de nog lopende claims voor een schadevergoeding.

In de uitgave  Febr.2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.85 t/m 88

- Vlootmutaties overzicht van veranderingen die op het eind van 2014 zijn ontstaan. Nieuwbouworders-Verkopem/Charter overeenkomsten-Nieuwe rederijen die zijn ontstaan.
- Grand Tours van MSC. MSC lanceerde een programma waarbij 3 of 4 cruises kunnen worden samengevoegd. Nieuw in het program is dat de transfers tussen de cruises en de bagage afhandeling door MSC wordt verzorgd
- De Celebration levensloop van één van de eerste nieuwbouw schepen van Carnival Cruise Lines. Later, zoals alle Carnival schepen, het voorvoegsel Carnival toegevoegd en ze als Carnival Celebration door het leven ging. De geschiedenis, nadat ze als Grand Celebration was ondergebracht bij Iberocruceros. Na het opheffen van Iberocruceros werd ze als Costa Celebration bij Costa ondergebracht. De verbouwing en het werven van passagiers was nog maar net begonnen, toen ze van de Costa vloot werd afgevoerd en verkocht aan Bahamas Paradise Cruise Line. Deze rederij is een voortzetting van Celebration Cruise Line. De naam werd weer Grand Celebration.
-Marco Polo 50 jaar jong. De geschiedenis van dit unieke schip. In de 50 jaar heeft ze maar twee namen gehad. De oorspronkelijke, Alexandr Pushkin en Marco Polo. De originele hoofdmotoren stuwen het schip nog steeds voort. Ze vaart alweer een aantal jaren voor het Britse CMV. Over het schip is een boek verschenen "Marco Polo celebrating fifty golden years of Ocean Travel".
-
In kort nieuws:
- Shippax Design 14  Het jaarboek over nieuwbouw projecten van ferry - ro/ro en cruiseschepen.
- Europa 2 nu eigendom van Hapag Lloyd/TUI. Het schip is gekocht van het bedrijf die het schip voor 12-jaar in charter had gegeven aan Hapag Lloyd. Charter kosten 27 milj. euro per jaar. Koop prijs 278 milj.

In de uitgave  Jan.2015 zijn in de Rubriek "De Wereld van Cruises en Veerboten"  de volgende onderwerpen beschreven: samengesteld door Nedcruise.

Artikelen zijn te vinden op de pag.41 t/m 44

- Celestyal Cruises Uitvoerig artikel over het ontstaan van deze nieuwe loot van Louis Cruises. Geschiedenis van Louis Cruises ontstaan in 1986 met vlootoverzicht.
- Holland-America line heeft nieuwe president. De vervanging van de huidige president Stein Kruse door Orlando Ashford. Stein Kruse is president geworden van de Holland-America Group bestaande uit Princess Cruises-Holland-America Line - Seabourn en HAL/Princess land operations.Orlando Ashford is een totaal onbekende in de cruisewereld. Verder een kritische beschouwing waarom er geen Nederlandse inbreng is in het topmanagement.
-China de toekomst? Verdere beschouwing van het in het Dec. no. geplaatst artikel, dit naar aanleiding van nieuwe bekende feiten.
-Een nieuwe speler op de cruisemarkt. Virgin cruises onderdeel van de Virgin Group van de excentrieke miljardair Sir Richard Branson.
-Vervuiling door cruiseschepen
een onderwerp waaraan de cruise-industrie liever niet wordt herinnerd. Dit artikel is mede tot stand gekomen van de door het Duitse Nabu en Friends of the Earth. Beschouwing hoe de vervuiling kan worden terug gedrongen dmv. nieuwe technieken. Kompleet met onderzoeks resultaten.

IWillekeurige pagina uit de rubriek:

O-O-O-O